top of page

Art and Behavior driven design.

Schermafbeelding 2021-10-24 om 21.31.06.png
StudioAnnemarije-Lonneke-4.gif

Ik ben Lonneke Hoogstede, creative designer en toegepast kunstenaar.

 

Precies dát is de reden dat mijn vriend liever niet met mij uit eten gaat. Ik keur een restaurant altijd op de layout van de menukaart of de kracht van een logo. Ik kan daar vervolgens, tijdens het kiezen van het voorgerecht, een uitgebreid betoog over geven. Als ik mag kiezen, dan kies ik voor een restaurant dat kwaliteit uitstraalt en trendy overkomt.

Beweging door design

Dat is wat mij fasicneert. Hoe design onze keuzes en gedrag stuurt. Ook jouw keuzes worden onbewust beïnvloedt door campagnes en krachtige merken.

 

En natuurlijk óók de keuzes van jouw doelgroep..

 

Ik ben brandontwerper en campagnemaker. Het is mijn passie om designs te ontwerpen die werken, doen wat ze moeten doen. Mooie designs maken waarmee jullie verhaal veel beter opvalt, raakt en een blijvende indruk achterlaat.

Samen maken we het groots.

Ik ben er voor organisaties zowel in het creatieve als in het uitvoerende proces. Zo ben je verzekerd van een uniek, opvallend concept én van een doorvertaling op hoog niveau.

 

Dat doe ik niet alleen. Vanuit het atelier werk ik samen met een creatief team. Daarin heb je mijn vertrouwde gezicht als één aanspreekpunt. Ik werk samen met de gedragsexperts van AndC en de partners in crime van Huyswerk. Van fotografen tot webontwikkelaars, we hebben alles in huis om impact te maken.

1/3

Over mij

Ik weet nog goed dat ik tijdens mijn stage op de kunstacademie voor het eerst mijn drukwerk buiten op grote posters in de stad zag hangen. Ik had dát gemaakt, een euforisch en trots gevoel. En dat gevoel heb ik nu nog steeds. Iedere keer als ik een enthousiaste reactie op een ontwerp krijg. Elke dag mogen ontwerpen voelt voor mij als een feestje.

 

Design betekent alles voor me. Altijd al.

Ontwerpen, maken, creativiteit… noem het zoals je wilt. Het zit me in het bloed. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik altijd creatief bezig. Ik wist dan ook al vanaf de brugklas dat ik naar de kunstacademie wilde. 

 

Werkstukken op de middelbare school kregen de meest unieke formaten en kleurrijke prints. Soms vergat ik dat het eigenlijk ging over de inhoud. Na twee HBO zaterdagopleidingen tijdens de havo (lees: heel veel bloed, zweet en vooral tranen) kwam ik op de kunstacademie terecht. Daar leerde ik om conceptmatig te denken. Niet zomaar iets moois maken, maar zorgen dat het ontwerp functioneel bijdraagt aan het doel. Dit was precies waarom ik grafisch ontwerper wilde worden! ​ 

 

Bourgondisch genieten en backpacken
Naast design word ik blij van lekker eten. Ik ben een bourgondische genieter. Ook hou ik van reizen. Met een backpack op mijn rug verschillende culturen ontdekken. Madagaskar; Jordanië of een verscholen hutje in de Ardennen; ik ga graag op avontuur. ​ 

 

Ik woon in het Brabantse Oss samen met mijn vriend Randy. Nu nog in een leuke rijtjeswoning, maar ik droom van een dijkboerderijtje met een grote tuin langs de Maas. Heerlijke ochtendwandelingen in de dauw door de uiterwaarden. 

 

Wil je meer van me weten, of ontdekken wat ik met mijn team voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem contact met me op, dan spreken we elkaar snel!

bottom of page