top of page

Oss door Jan Rothuizen in de Volkskrant.

De zachte atlas van Nederland. Een boek vol tekeningen van Jan Rothuizen. Ik heb hem al zo vaak in mijn handen gehad. Ik hou van dit boek. De titel alleen al. Tijdens mijn studie een van mijn inspiratiebronnen uit de Academy bibliotheek.


Op de kunstacademie kregen we les van Jan Rothuizen. In Den Bosch gingen we op pad om zelf een zachte atlas te creëren. We liepen allemaal dezelfde route. Toch kwamen er compleet verschillende kaarten en tekeningen uit. Iedereen beleeft en ziet de stad anders. Een beetje hetzelfde als met kunst.


Vandaag staat Jan Rothuizen met de zachte atlas van Oss in de Volkskrant. Een route die ik dagelijks loop. Mooi om te zien hoe hij de stad in zijn perspectief vangt. Herkenbaar.


Ik was hem even uit mijn inspiratie oog verloren. Maar zojuist het boek besteld. Deze man hoort in mijn boekenkast.
bottom of page