top of page

Practice what you preach

Een drukke schilder die maar niet aan zijn eigen huis toe komt. Een burn-out coach die er zelf even tussen uit is... Ai. Herkenbaar? Voor mij wel.


Zo gaat het namelijk ook met mijn eigen huisstijl. Beter gezegd; ik heb helemaal geen huisstijl. Alleen een logo. En ik ben nota bene designer! Brand designs maak ik elke dag.


Brands zijn natuurlijk meer dan alleen een huisstijl en logo. Een brand creëert verbinding tussen je bedrijf en potentiële klanten. Het visualiseert een verhaal, prikkelt je doelgroep en zorgt ervoor dat je gekozen wordt. Alles wat klanten zien, lezen en horen (zoals je logo, huisstijl, content, brochure, bedrijfswagen etc) is het draagvlak van je branding.


De hoogste tijd dus ook voor mij. In het kader van ‘practice what you preach’ duik ik in mijn eigen visuele identiteit. Het staat al sinds ik als ondernemer startte op mijn to-do-list. Het is eigenlijk altijd te druk, dus maak ik nu het moment.


Ik volg daarin de aanpak die ik ook bij klanten hanteer. Met hen start ik altijd met een powersessie. We kijken of de bedrijfsboodschap nog wel past bij de huidige missie, visie en klanten. In een creatieve middag gaan we terug naar de kern van de merkwaarden en essentie.


Deze maand verdiep en deel ik mijn eigen bedrijfsidentiteit aan de hand van verschillende strategieën die we daarvoor gebruiken. We beginnen met de ‘golden-circle’. Het is een model van Simon Sinek om te verdiepen op het doel en de missie van je organisatie.


Veel bedrijven focussen zich in hun marketing op het product of dienst die ze verkopen. In dit model draaien we het om en beginnen we met de ‘why’. Dit gaat niet over het maken van winst, maar om wat bedrijven geloven, om wat hen drijft. Het zorgt voor de verbinding met de emotie van de klant. Daarna richten we ons pas op de ‘how’ (het proces en onderscheidende factor) en ‘what’ (het product/dienst en resultaat).

Hebben jullie je WHY helemaal helder? Laten we samen eens sparren over je Golden Circle!


bottom of page